Hva mangler på galleriet?

Bli med å skape orgelgledesbrus!

Nå investerer vi i nytt orgel og vi trenger flere nye givere for å få det nye instrumentet på plass.

Ønsker du være med å skape orgelbrus i Vågsbygd kan du registrere en avtale på denne siden:

Bli giver!

Bli med å skape orgelgledesbrus i Vågsbygd
Vi setter pris på ordentlig orgelgledesbrus når våre barn, barnebarn og oldebarn blir båret til dåp, konfirmert eller gifter seg fra denne kirka. Det er nå vi har mulighet for å investere i et skikkelig orgelgledesbrus. Vi kan gi en gave som vil glede oss og våre kjære i generasjoner fremover.

Hva får vi?
Kirka vår skal være her for oss i alle livets faser. Livene våre spenner fra de største gleder som sprenger på, til den dypeste sorg hvor ting kan være sårt, mørk og vanskelig. For noen er ordene viktige i slike faser, for andre er det musikken som blir viktig og gir uttrykk for det vi føler. Et nytt orgel i kirka vår vil kunne spenne fra de største gledesbrus, til de sarteste såre toner. Et nytt orgel blir et musikkinstrument, som favner hele livet våre.

30–35 stemmer
Et pipeorgel med 30–35 stemmer passer godt inn i kirkerommet og passer godt til ulike musikksjangre. 30 stemmer betyr 30 forskjelliger ”lyder” som kan kombineres på mange måter. Lydbildet minner om et symfoniorkester. 30 stemmer gir over 2000 lydkilder (piper). Den største er ca 5,5 meter og den minste 1 cm. Det blir et ypperlig gudstjenesteinstrument og et svært godt konsertinstrument. Kirken har god akustikk som dette orgelet vil passe veldig godt til.

Hvor er vi nå?
Prosjektet har vært kunngjort som offentlig konkurranse. Det er kirkevergen og fellesrådet som kanaliserer og driver dette. Januar 2020 kan monteringen i kirka begynne. Våren 2020 kan orgelet innvies.

Ønsker du mer informasjon kan du kontakte:
Kantor: Bjørn G. Odden, Bjorn.Odden@kristiansand.kommune.no, tlf. 47298549
Orgelaksjonen: Tor Vegge, Tor.Vegge@uia.no, tlf. 48005050

Kontonummer for gaver er: 3000 10 48267
Det er også mulig å vippse på 25660.

Tusen takk!