Spennende konserter i høst

Fra lørdag 22. oktober kan du høre det nye orgelet bruse med fjærene og vise seg frem fra ulike sider gjennom gudstjeneste, ulike konserter og salmekvelder. Vel møtt!

Åpningsprogram

Lørdag 22. oktober kl. 19.00

Åpningskonsert

Her vil lokale musikere sammen med kirkens organist presentere vårt nye instrument. Vi får høre orgelsolostykker og orgel sammen med ulike solister. Vi får høre kjent stoff og musikk fra den romantiske perioden vårt orgel har som ideal. Deltakerne denne kvelden er profesjonelle musikere med tilhørighet til Vågsbygd.

Solveig Lie Refvik - klaver
Anne Karin Kaasa - sang
Kriztina Eikeset - cello
Sigmund Eikeset - fiolin
Torunn Irene Kristensen - obo
Tom Andreas Kristensen - slagverk
Kjell Åge Stoveland - bratsj

Det serveres kaffe og kake. Det gis adgang til galleriet for å ta orgelet nærmere i øyensyn.

Søndag 23. oktober kl. 11.00

Åpningsgudstjeneste

Sokneprest Nils Terje Andersen og kapellan Mia Markussen, det nye blandakoret uten menn og navn samt Bjørn G. Odden deltar. Dette blir en feiende flott Gudstjeneste med nattverd og mye sang og musikk.

Søndag 23. oktober kl. 19.00

Salmekveld

Kristiansand Domkor med dirigent Marianne Sødal Misje, Gillian og Andrew Wilder, inviterer til Salme kveld. Vi får være med å fremføre salmer fra salmeskatten vår. Koret vil også fremføre korperler fra romantikken. Vi får også høre egne orgelverk fra fransk romantisk tradisjon.

Mandag 24. og tirsdag 25. oktober.

Skoleforestillinger, Peter og ulven

Nils Arne Helgerød, forteller og Bjørn Vidar Ulvedalen tar oss med inn Peter og ulven, opus 67, et symfonisk dikt for barn, komponert av Sergej Prokofjev. Diktet fremføres av en forteller, som får hjelp av orgelets forskjellige semmer i orgelet til å skildre personer og dyr i handlingen. Skoleklasser i bydelen er invitert.

Søndag 13. november kl.19.00

Orgelkonsert med Christian Præstholm

Kveldens utøver har sin utdannelse fra Det jyske Musikkonservatorium og videre studier ved Conservatorie National de Règion de Reuil-Malmaison i Paris. Foruten å være en orgelsolist av klasse er han også en ettertaktet komponist. Kveldens konsert spenner over egne komposisjoner over kjente salmer og verk av fransk romantisk opphav.

Søndag 20. november kl. 19.00

Konsert med orgel, sang og bratsj

Dette blir en variert konsert med Kristian Hernes orgel og klaver, Kjell Åge Stoveland bratsj, Kristian Sødal tenor og Mannskoret. Kristian Hernes har sanger komponert med tekster av Vilhelm Krag.

Kristian Hernes, komponist, flygel, orgel
Kristian Sødal, tenor
Kjell Åge Stoveland, bratsj
Midtre Vågsbygd mannskor

Inngang kr. 150,- kjøpes i døra

Søndag 11. desember kl. 19.00

Julekonsert

Frikirkens kammerkor, Kristiansand Operakor, gruppe fra musikklinja på Vågsbygd Videregående skole og Bjørn G. Odden på orgel inviterer til velklingende og stemningsfull julekonsert.