Julekonsert

Tirsdag 11. desember kl 17.30 fylles Vågsbygd kirke med vakre toner fra noen av landets ledende artister. Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og turnéens nye tilskudd Rita Eriksen, vil fremføre kjente og kjære julesanger med konserten Julenatt. Konsertens eminente musikere er Trond Lien og Frøydis Grorud som vi kjenner fra NRKs Beat for beat, og gitaristen/multimusikeren Dag Vagle.

1{  "recurrence": "1",  "weekInterval": "1",  "monthYearOption": "1",  "interval": "1",  "weekDay": "1",  "month": "1",  "monthOption": "1",  "startDate": "2018-12-11 17:30",  "endDate": "2018-12-11 19:30"}
11.12.2018 kl 17:30

Dette er sjette året konserten Julenatt er ute på veiene i førjulstiden og første gang vi besøker Vågsbygd kirke. Både artister og musikere gleder seg stort til å presentere konserten for et nytt publikum. – Vårt ønske å gi publikum den varme og gode julestemningen gjennom stemningsfull musikk i våre vakre kirkerom, sier Christian Ingebrigtsen.

Med Rita Eriksen på laget

Med hele fem soloalbum, flere album med duoen «Eriksen» og en lang rekke utgivelser sammen med andre ledende artister, er det ingen hvem som helst som er med på årets turné sammen med Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen. Rita Eriksen blir regnet som en av Norges fremste vokalister og hun har mottatt hele tre platinatroféer for sine utgivelser. Rita gikk helt til topps i den første utgaven av NRKs Stjernekamp og kan smykke seg med tittelen «Norges ultimate entertainer». Det siste året har mange fått oppleve Rita i oppsetningen Vi elsker ABBA og i hennes konsert Songbird, hvor hun synger seg inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers.  Men nå er det Julenatt-turnéen som står for tur, og Rita Eriksen gleder seg til en innholdsrik adventstid: «Det blir en sann fornøyelse å dra på turné med denne gjengen», smiler hun.

Vil la roen senke seg

Julenatt-konsertene skal være tro mot julens budskap og tradisjoner. De tre artistene kan fortelle at repertoaret består av kjente og kjære julesanger, men også annen vakker musikk får plass i konserten.

– Julesanger, julestemning og juleminner henger tett sammen, og kirkerommet er en perfekt ramme for å skape viktige og personlige øyeblikk for alle mennesker. Vi vil med konserten Julenatt gi publikum en pustepause i julestresset, slik at roen kan senke seg, sier produsent Håkon Ims.

Samarbeid med Mercy Ships

Vi har i år valgt å arrangere Julenatt-konsertene i samarbeid med den ideelle organisasjonen Mercy Ships. Mercy Ships driver verdens største sivile sykehusskip, «Africa Mercy». Organisasjonen gir gratis hjelp til enkeltmennesker som står bakerst i den globale helsekøen, og trener helsepersonell i landene skipet besøker. På denne måten skaper Mercy Ships håp og fremtid for mennesker som trenger begge deler.

Siden 1992 har Mercy Ships gitt spesialisert og gratis medisinsk hjelp, hovedsakelig i Vest-Afrika. I tillegg trener og utruster organisasjonen lokalt helsepersonell. Slik står landenes helsevesen bedre rustet når sykehusskipet drar videre til neste feltoppdrag.

Mannskapet består av 430 frivillige fra rundt 35 nasjoner. Halvparten av besetningen er medisinske fagfolk. Den andre halvparten er mennesker fra alle yrkesgrupper som trengs for å drifte det flytende samfunnet som utgjør «Africa Mercy».

Hjertelig velkommen til konsert i Vågsbygd kirke!

Billetter kjøpes på Ticketmaster.no eller på telefon 815 33 133.

Del