Menighetsbladet

Samhold og idrettsglede - KRIK Vågsbygd

Hver fredag samles sporty og engasjerte ungdommer i Torkelsmyrhallen i Voie. Klokka seks er det nemlig klart for leker, sport og moro. Dette er et av mange lokallag til Kristen idrettskontakt, og er et populært og annerledes tilbud for unge på fredagskvelden.

Samarbeid mellom menigheter i Vågsbygd

Den siste tiden har Den norske kirke opplevd tendenser til splittelse både innad i egen kirke og i forhold til menigheter fra andre kirkesamfunn, med bakgrunn i vedtaket om vigsel av likekjønnede. I Vågsbygd går det den andre veien. Vågsbygd kirke har det siste året etablert samarbeid med flere av frimenighetene i bygda. Hva tenker ”strategene” bak dette samarbeidet?

Benedictus: Kor med opplevelser

I Vågsbygd kirke på onsdager er det en flokk med jenter som møtes i kirkesalen. Det er jentekoret Benedictus. De synger vakker, klassisk kirkesang, og gjør mye spennende sammen. Til sommeren skal de på tur til Praha, tidligere har de vært i New York og de har sunget i Kilden. Nå fyller koret 50 år.

NOTA BENE

I sommer er det 50 år siden Vågsbygd kirke ble innviet. I en artikkelserie har vi bladd i historien for å få et innblikk i hvordan kirka ble til, med bygning og utsmykning, og vi har tatt et skråblikk på hva menigheten klarte å fylle bygningen med. Denne gangen er det kordriften, og Nota Bene som mange i Vågsbygd har et forhold til.

Choice

Et tilbud til ungdom i Vågsbygd på lørdagskvelden: I Vågsbygd Frikirke blir du møtt med lovsang, godt humør og Jesu ord. Choice er for ungdommer fra åttende klasse og det arrangeres annenhver lørdag.

Barnas restaurant

Inn i gudstjenesten – ”Kyrie”

Inventar i kirka: Lysgloben

Til sommeren er det 50 år siden Vågsbygd kirke ble innviet. I en artikkelserie blar vi tilbake i historien for å få et innblikk i hvordan kirka ble til, med bygning og utsmykning, og vi tar et skråblikk på hva menigheten klarte å fylle bygningen med. I julenummeret så vi på kirkeklokkene. Denne gang er det et relativt nytt inventar vi dveler ved.

Store kontraster i Ecuador

I høstferien var tre fra Vågsbygd menighet på besøk hos Misjonsalliansen i Ecuador for å se misjonsprosjektet vårt med egne øyne. De ble imponert over alt det gode arbeidet som gjøres for å gi fattige i Ecuador nye muligheter.

Kirkas kunstverk

Altertavla i Vågsbygd kirke fyller rommet på en helt spesiell måte. Med den nymalte, mørkeblå fondveggen kommer altertavla enda mer til sin rett enn tidligere. Lysforholdene ble helt spesielle etter oppussingen. Selv om takfargen er den samme i alle feltene oppfatter øyet det som om fargen blir lysere utover i rommet. Dermed stråler budskapet i altertavla ut i kirkerommet på en unik måte.

Hvorfor liturgi?

Man trenger ikke børste støv av en gammel protokoll i et hvelv i kjelleren på et nasjonalbibliotek for å få vite hvilke dogmer kirka vår bygger på. Det er bare å gå på en gudstjeneste en helt vanlig søndag formiddag.

Kirkeklokkene

Til sommeren er det 50 år siden Vågsbygd kirke ble innviet. I en artikkelserie blar vi tilbake i historien for å få et innblikk i hvordan kirka ble til, med bygning og utsmykning, og vi tar et skråblikk på hva menigheten klarte å fylle bygningen med. I forrige nummer så vi på det vakre glassmaleriet. Denne gang er det inventar som finnes i alle kirker – og som spiller en stor rolle når jula nå skal ringes inn: kirkeklokkene.

Menighetsfest 2016

Slik uttrykker Reidun og Trond Strømme seg når menighetsbladet om kvelden den 30. april spør om hva de synes om en kveld der kirkerommet var omgjort til festlokale. Reidun og Trond deltok i fjor også og legger vekt på at det er helheten og fellesskapet som er det viktigste.