Benedictus på utenlandstur

I mai var det klart for kortur til Danmark og Tyskland for jentene i Benedictus, Bjørn G. Odden og Elsebeth Lutcherath i tillegg til voksenledere. Sol fra skyfri himmel allerede på havna i Kristiansand og alle hadde med sommerklær og gledet seg til mange dager med sang og opplevelser sammen.

Første stopp var Haderslev hvor jentene skulle synge i Hertug Hans Kirke på Kristi Himmelfartsdag kl. 10:00. Det var nydelig klang og jente sang mange sanger under gudstjenesten. Deretter gikk turen videre til domkirken i Haderslev og en markering der hvor jentene skulle synge. Vi fikk privat omvisning i domkirken som ble oppført siste halvdel av 1200-tallet og restaurert siste gang 1941-51. Midtskipet hadde en aldeles nydelig akustikk og jetene sang og fylte rommet med nydelige toner. Carstensens orgel har 73 stemmer fordelt på fire manualer og pedaler og er dermed et av de største i Danmark.  Elsebeth fikk prøve seg og var i ekstase! Vi fikk omvisning helt til topp i kirken og det var nesten skummelt høyt.

Derfra gikk turen videre til Tyskland og Flensburg fredag 11. mai. Her besøkte vi den Danske Helligåndskirken hvor det var svalt og godt å komme inn fra den varme travle Storegade på utsiden. Her holdt jentene en popp-up konsert til applaus fra turister og andre som kom forbi. Kirken ble oppført i 1386 og sist restaurert i 1971-73 hvor kirken fikk nytt orgel. Elsebeth fikk god sving både på armer og ben her og, og jentenes sang med god akustikk var en ren fornøyelse. 

Til slutt ble turen avsluttet i Løkken hvor vi besøkte det nedlagte fyret Rubjerg Knude Fyr. Fyret ligger så nærme kanten og havet her spiser seg innover, etter beregninger vil fyret styrte over skrenten og ut i havet i løpet av årene 2020 til 2023. Vi spiste is i Lønstrup, handlet på Bilka og ellers fikk jentene fri til å hygge seg sammen. Turen ble avsluttet med en nydelig middagsbuffet i Løkken lørdag kveld før vi tok båten tilbake over Skagerak søndag 13. mai kl. 12:00.  

Vi gleder oss til nye turer til høsten og ønsker å bli enda flere i koret, og ønsker nye korjenter velkommen til første øvelse over sommeren som blir onsdag 29. august kl. 18:00 i Vågsbygd kirke. 

Del