Ønsker seg nabolagseffekten til jul

- Det kan skje mye gull ved at vi alle er litt mer bevisst på hvem vi har rundt oss i nabolaget, sier diakon Arild Tjørve.

- Kirka er mer enn bygget. Det er alle enkeltpersonene der ute i bygda, forteller Tjørve i håp om at naboer rundt om i bydelen skal gi hverandre et smil ved postkassa, en prat over hekken eller en gryte med julemat til mannen på 82 som har familien sin koronafast et annet sted i landet. – Det er det som er nabolagseffekten, sier han.

Gi og ta imot
– Spør litt. «Hvordan er det for deg nå i denne tida?». Dette er noe som er felles for alle, fortsetter han og påpeker at sårbarheten mange opplever i jula kanskje er større og rammer flere enn tidligere. – Det er lov å si at det er kjipt og å være konkret med hva som kunne vært til hjelp, lyder diakonens oppfordringen til de som møter en håndsrekning fra en nabo eller bekjent. Vel viten om at det kan være vanskelig å ta imot hjelp, så er « Den største gleden du kan ha det er å gjøre andre glad» et samarbeid om å gi og å ta imot.

Vågsbygds omsorgsarbeider
Arild Tjørve er ansatt som diakon, menighetens omsorgsarbeider,  i Vågsbygd kirke. Han ønsker å være en som folk lett kan ta kontakt med når livet på ulike måter blir vondt og utfordrende. Denne jula er det særlig fire grupper diakonen har på bønnelista si: Ensomme i bydelen, eldre som ikke kan ha de nærmeste rundt seg, familier og ekteskap som utfordres av strenge tiltak, og ungdom som strever med å finne en god måte å være sosial på.

av No. 4
Låtskrivere: Ingeborg Marie Mohn / Emilie Christensen

Noens første, andres siste
For mange bare en av mange