Samhold og idrettsglede - KRIK Vågsbygd

Hver fredag samles sporty og engasjerte ungdommer i Torkelsmyrhallen i Voie. Klokka seks er det nemlig klart for leker, sport og moro. Dette er et av mange lokallag til Kristen idrettskontakt, og er et populært og annerledes tilbud for unge på fredagskvelden.

-Jeg har alltid vært glad i idrett, så kombinasjonen med aktivitet og å lære om Gud er utrolig gøy, sier styreleder Kristian. -Det gir meg virkelig energi å se hvor gøy alle har det, og hvor bra samhold vi har. -Jeg synes det er ekstra gøy når det kommer nye mennesker, legger Martine til. – Alle som er her blir veldig godt kjent. KRIK Vågsbygd startet for rundt ti år siden, og er for 8.ende klassinger og oppover. Mange benytter seg også av muligheten til å gå på ungdomsmøtet Vug som begynner etter KRIK.

-Går dere ofte på KRIKsamlingene? -Det er veldig sjeldent det passer, så det blir ikke så ofte, sier Elisabeth.

-Hvordan hørte dere om KRIK? - Vi går på Vug, og noen av brødrene våre gikk her.

-Har dere alltid andakt? - Enten taler noen fra styret eller så får vi folk utenifra, forteller Martine.

–Det er jo ekstra gøy når folk kommer til oss. Denne gangen var det deres egen prest fra Voie kirke, Gunnar Trægde Pedersen, som tok turen for å fortelle om regler i Bibelen og hvordan de fungerer i praksis. Han er begeistret over organisasjonen og engasjementet rundt. - Det hele startet med kristne idrettsutøvere som hadde et ønske om et fellesskap. Det å se hvordan det har vokst er veldig kult. Det som er så fint er at spillet avsluttes etter hver trening, og idrettsgleden står i fokus, sier Gunnar.

Del