Varmt fellesskap!Vi over 60

Hoder lenes mot hverandre, praten går lett, latteren sitter løst og programmet har noe for både ånd og kropp og sjel. Rundt femti er samlet på vårens siste Vi over 60.

-Ladies first, sier Gunnar B. Andersen til damene han sitter til bords med. Det er tida for å nyte lekre smørbrød og en kaffetår på «Vi over 60». Inger Marie Drangsholt forsyner seg, mens gentleman Andersen holder fatet for henne. De to har vært på «Vi over 60» i mange år, og koser seg med å treffe kjente og høre på det som blir sagt. På stolen bortenfor sitter Ruth Sørfonden. Hun og Gunnar B. Andersen forteller at de har kjent hverandre siden de var barn, og nå treffes de jevnlig på kirkas månedlige formiddagstreff.

Varter opp

- Praten går – de har det greit her, sier Liv Therese Førde fornøyd. Hun og de andre i kjøkkengjengen på «Vi over 60» har endelig satt seg ned. De har sørget for at alle har fått både noe godt på tallerkenen og noe varmt i koppen. Hun kan fortelle at hun har hjulpet til på «Vi over 60» i syv år, og trives godt med å varte opp den eldre garde. Selv er hun også i 60-årene, men opplever likevel at de fleste av de besøkende er en god del eldre enn henne.

Interessante foredrag

- Det er bare andre gangen vi er her, sier Arvid Moen, men forteller at han synes det er spesielt hyggelig å komme og treffe gamle kjente her i bydelen. – Det er interessante foredrag, skyter han inn. - Jeg synes det er fint at noen får byens historie ned i bøker. Han og kona, Randi, har delt bord med dagens foredragsholdere Inger Johanne og Knut Mæsel. De har kommet for å ha «Rusletur på Torvet», med historier og bilder fra en av de 17 lokalhistoriebøkene de har skrevet om Kristiansands bygater og steder. – Når jeg ser utover de som er, her ser jeg mange som har bidratt til bøkene våre, og det er vi takknemlige for, sier Knut Mæsel i det han og kona tar med seg tilhørerne til gamle trakter og tidligere tider. Smålyder fra salen vitner om at kjente og kjære minner dukker opp hos noen og enhver.

Del