Menighetsblad
I Guds frie natur: Terjevann rundt
I menighetsbladets turspalte tar vi leserne med på korte og lengre turer i nærområdet. Turen i dag går rundt Terjevann, som ligger der den tidligere kommunegrensen mellom Søgne og Kristiansand lå.
➔Koret for voksne er i gang igjen
➔Ny diakon i kirka Arild møter Arild
To diakoner. To ved navn Arild. En Nilsen og en Tjørve. De skal samarbeide om diakoni i Vågsbygd.
➔I Guds frie natur – Fra vinter til vår
I menighetsbladets turspalte tar vi leserne med på korte og lengre turer i nærområdet. Turen denne gang går til Øyliheia.
➔Tema: Håp-Ber om hjelp og styrke for de sykeste pasientene
Flere av våre faste kirkegjengere og frivillige i menighetsarbeidet har krevende jobber og står i fronten mot korona-viruset. Menighetsbladet har tatt en prat med en av dem, Elin Mari Skorstad. Hun er «klimaflyktning» fra Namsos, og har jobbet som intensivsykepleier i 18 år. Nå jobber hun ved intensivavdelingen på sykehuset her i byen. Vi har tatt en telefon for å høre hvordan det siste året har vært på jobb og privat for henne.
➔Tema: Håp-Har aldri jobbet så mye og med noe så meningsfullt!
Ensomhet, savn, avstand, lengsel, bekymringer, permittering, arbeidsløshet, eller motsatt; mer jobbing enn noensinne. Det siste året har gitt oss utfordringer vi ikke hadde forestilt oss, og på helt ulike måter. Vi har tatt en prat med vår tidligere leder av menighetrådet, Anne Reidun Røise, som jobber med smittesporing, vaksinering og pleie av de sykeste, for å høre hvordan det siste året har vært.
➔I Guds frie natur – Skriften på veggen
I menighetsbladets turspalte tar vi leserne med på korte og lengre turer i nærområdet. Turen denne gang dreier seg om å finne et bibelvers som er risset inn i fjellveggen.
➔-Her er det noe alvorlig gæent!
Sitatet over kommer fra sogneprest Nils Terje Andersen som styrer teknikken til innspillingen av podcasten «Før søndagen i Vågsbygd». Menighetsbladet har fått lov til å være flue på veggen.
➔Slik feirer vi jul
Det eneste som er sikkert når det gjelder julefeiringen i år, er
at det for mange blir annerledes enn vanlig. Menighetsbladet
har spurt folk i Vågsbygd om deres tanker om jula.
Dåp for "dummies"
Er du nybakt pappa eller mamma som lurer på om du skal døpe barnet i kirka? Er du ikke selv døpt, men lurer på om du kan bli? Må man døpes for å gå i kirka og tro på Gud? Vi har ikke dåpskjole, hva gjør vi da? Vi vil gjerne døpe barna våre, men tør ikke stå foran hele menigheten ... Det er mye man kan lure på rundt dåp, derfor har menighetsbladet tatt en prat med kapellan Mia Markussen for å få svar på disse spørsmålene.
➔Nattverd for nybegynnere
Har du noen gang vært på gudstjeneste og lurt på hvorfor vi går frem og spiser et lite oblat dyppet i vin? Ikke helt turt å gå frem, ikke turt å være den eneste på raden som sitter igjen? Da er du ikke alene! Og denne artikkelen er til deg. Vi har nemlig spurt sokneprest Nils Terje Andersen hva nattverd egentlig er for noe, og hvilke kjøreregler som gjelder.
➔Sognepresten 50 årAvslappa og urolig
Sogneprest Nils Terje Andersen fyller femti år. Dagen før bursdagen har Menighetsbladet funnet frem innsettelsesintervjuet og stilt om igjen spørsmålene han fikk da han kom som ny, ung kapellan i 2004. Etter seksten år er han fortsatt like klar på at han vil at alle i Vågsbygd skal komme til kirka! Men forholdet mellom Start og Lillestrøm gidder han ikke snakke så mye om.
➔I Guds frie natur: Geocaching for alle
I menighetsbladets turspalte tar vi leserne med på korte og lengre turer i nærområdet. Turen i dag er en rundtur med litt spesielt innhold, nemlig geocaching. Vet du ikke hva det er? Fortvil ikke, men les videre!
➔Allehelgens – til minne om de som har gått foran oss
-Dette er en fin dag hvor vi kan samles i kirka med våre minner og savn. Vi kan komme til Gud med våre tanker og følelser, sier diakon Arild Tjørve.
➔Halloween - en hyggelig familiefeiring
Legg bort det skumle, ta vare på det hyggelige og gøyale og gå sammen med barna på «trick or treat»-runde i ditt eget nabolag. Det er oppfordringen familien Møll Abrahamsen kommer med etter å ha erfart Halloween som en familiedag i de fire årene de tilbragte i Houston Texas.
➔Hjerteslag 2018
Årets Hjerteslag-helg ble gjennomført 14.-15. september. I år var vi i Vågsbygd frikirke og på Karuss-banen.
➔Vågsbygdspeidere på "Futura 2018"
Hva som var det gøyeste på leir?
- Alt er gøy på leir, kommer det resolutt fra Anne, Karoline, Margit og Oda!
Varmt fellesskap!Vi over 60
Hoder lenes mot hverandre, praten går lett, latteren sitter løst og programmet har noe for både ånd og kropp og sjel. Rundt femti er samlet på vårens siste Vi over 60.
➔Gave til nyfødteEt møte i døra
Fra i fjor høst fikk de første familiene "et møte i døra" i forbindelse med et nyfødt familiemedlem. De fikk et flott bilde av kunstner, Oscar Jansen, og invitasjon til babysang.
➔Vågsbygd kirke 50 årDåp før og nå
Det er 50 år som skiller Birthe Bratland og Ingrid Haarr. 50 år mellom fødsel, og 50 år mellom dåp. Mye har forandret seg i løpet av disse 50 årene, men dåpen og dåpsdagen er omtrent lik da som nå.
➔Vågsbygd kirke 50 årBryllup - før og nå
Menighetsbladets utskremte medarbeider fikk denne gangen oppdraget å skrive om hvordan bryllup i Vågsbygd kirke var i 1967 kontra i år, femti år senere.
➔Vågsbygd kirke 50 årKonfirmasjon i Vågsbygd kirke – 1967 og 2017
➔Samhold og idrettsglede - KRIK Vågsbygd
Hver fredag samles sporty og engasjerte ungdommer i Torkelsmyrhallen i Voie. Klokka seks er det nemlig klart for leker, sport og moro. Dette er et av mange lokallag til Kristen idrettskontakt, og er et populært og annerledes tilbud for unge på fredagskvelden.
➔Samarbeid mellom menigheter i Vågsbygd
Den siste tiden har Den norske kirke opplevd tendenser til splittelse både innad i egen kirke og i forhold til menigheter fra andre kirkesamfunn, med bakgrunn i vedtaket om vigsel av likekjønnede. I Vågsbygd går det den andre veien. Vågsbygd kirke har det siste året etablert samarbeid med flere av frimenighetene i bygda. Hva tenker ”strategene” bak dette samarbeidet?
➔Benedictus: Kor med opplevelser
I Vågsbygd kirke på onsdager er det en flokk med jenter som møtes i kirkesalen. Det er jentekoret Benedictus. De synger vakker, klassisk kirkesang, og gjør mye spennende sammen. Til sommeren skal de på tur til Praha, tidligere har de vært i New York og de har sunget i Kilden. Nå fyller koret 50 år.
➔NOTA BENE
I sommer er det 50 år siden Vågsbygd kirke ble innviet. I en artikkelserie har vi bladd i historien for å få et innblikk i hvordan kirka ble til, med bygning og utsmykning, og vi har tatt et skråblikk på hva menigheten klarte å fylle bygningen med. Denne gangen er det kordriften, og Nota Bene som mange i Vågsbygd har et forhold til.
➔Choice
Et tilbud til ungdom i Vågsbygd på lørdagskvelden: I Vågsbygd Frikirke blir du møtt med lovsang, godt humør og Jesu ord. Choice er for ungdommer fra åttende klasse og det arrangeres annenhver lørdag.
➔Barnas restaurant
➔Inn i gudstjenesten – ”Kyrie”
➔Inventar i kirka: Lysgloben
Til sommeren er det 50 år siden Vågsbygd kirke ble innviet. I en artikkelserie blar vi tilbake i historien for å få et innblikk i hvordan kirka ble til, med bygning og utsmykning, og vi tar et skråblikk på hva menigheten klarte å fylle bygningen med. I julenummeret så vi på kirkeklokkene. Denne gang er det et relativt nytt inventar vi dveler ved.
➔Store kontraster i Ecuador
I høstferien var tre fra Vågsbygd menighet på besøk hos Misjonsalliansen i Ecuador for å se misjonsprosjektet vårt med egne øyne. De ble imponert over alt det gode arbeidet som gjøres for å gi fattige i Ecuador nye muligheter.
➔Kirkas kunstverk
Altertavla i Vågsbygd kirke fyller rommet på en helt spesiell måte. Med den nymalte, mørkeblå fondveggen kommer altertavla enda mer til sin rett enn tidligere. Lysforholdene ble helt spesielle etter oppussingen. Selv om takfargen er den samme i alle feltene oppfatter øyet det som om fargen blir lysere utover i rommet. Dermed stråler budskapet i altertavla ut i kirkerommet på en unik måte.
➔Hvorfor liturgi?
Man trenger ikke børste støv av en gammel protokoll i et hvelv i kjelleren på et nasjonalbibliotek for å få vite hvilke dogmer kirka vår bygger på. Det er bare å gå på en gudstjeneste en helt vanlig søndag formiddag.
➔Kirkeklokkene
Til sommeren er det 50 år siden Vågsbygd kirke ble innviet. I en artikkelserie blar vi tilbake i historien for å få et innblikk i hvordan kirka ble til, med bygning og utsmykning, og vi tar et skråblikk på hva menigheten klarte å fylle bygningen med. I forrige nummer så vi på det vakre glassmaleriet. Denne gang er det inventar som finnes i alle kirker – og som spiller en stor rolle når jula nå skal ringes inn: kirkeklokkene.
➔Menighetsfest 2016
Slik uttrykker Reidun og Trond Strømme seg når menighetsbladet om kvelden den 30. april spør om hva de synes om en kveld der kirkerommet var omgjort til festlokale. Reidun og Trond deltok i fjor også og legger vekt på at det er helheten og fellesskapet som er det viktigste.
➔