Gamingsenter for ungdom Vågsbygd Lounge

Åpent tirsdager Kl. 14-20.

Vågsbygd Lounge er et fritidstilbud for ungdomsskoleelever og eldre ungdom - som er kommet på plass etter ønske fra ungdom i bygda. 

Loungen er åpen hver tirsdag fra 14.00-20.00. Vi har åpen kiosk hvor en kan kjøpe mat og drikke og gamingrom med mange ulike spillmuligheter. I tillegg har vi biljard, airhockey, forskjellige brettspill og mulighet for å gjøre lekser og henge med venner i klubbrommet. Vi har felles (gratis) mat kl. 15.00.

Dette er noen av spillene vi har i gaming-rommet:
Overwatch 2
Fortnite
Fifa
Rocket league
Fall guys
Gran Turismo 7
- og vi jobber med å få på plass flere.
Det er lagt inn ny nettlinje i kjelleren med 1 Gbit/s linje, så det er lite forsinkelse.

Voksennærvær
Minst en voksen er alltid til stede i gamingrommet og hjelper ungdommene med bruker, tilgang og det tekniske, eller spiller sammen med dem.Ansvarlig stab for Vågsbygd Lounge er miljøarbeider Sveinung Sødal. Du kan lese et intervju med han her. I tillegg er det flere frivillige voksne og ungdom som bidrar til at Lounge er et godt sted å være.

Aldersgrenser og sikkerhet
Ungdommene får kun spille spill de er gamle nok til å spille - og vi styrer spilletid og aldersgrenser for alle som spiller.

Spillingen er tillitsbasert. Nettleser er sperret på maskinene, brukerne får kun tilgang til de angitte spillene.

Vi har oversikt over hvem som spiller hva og hvor lenge. Ungdom skal ikke bli eksponert for at noen som spiller spill med høyere aldersgrense.

Mer som skjer
Av og til arrangere egne spill-kvelder for andre grupper enn ungdomsskoleelever (voksenkveld, jentekveld, fifa-kveld etc.),  temakvelder på loungedager og mye annet gøy. Meld gjerne inn ønsker.

Vil du være med som frivillig?
Vi trenger flere frivillige voksne, som kan være til stede for ungdommen, snakke med dem og hjelpe til i kiosken.
Ta kontakt med Sveinung hvis du har mulighet til å være med en ettermiddag innimellom.

Lurer du på noe mer enn vi har fått med her? Send inn spørsmål til Sveinung.

 

Del