Gamingsenter for ungdomVågsbygd Lounge

Loungen er åpent hver tirsdag fra 14-20. Det er åpen kiosk med mulighet for å kjøpe mat og drikke, gamingrom med mange ulike spillmulighet, I tillegg er det biljard, airhockey, forskjellige brettspill og mulighet for å gjøre leks og henge med venner i klubbrommet.

Vågsbygd Lounge er et fritidstilbud for ungdomsskoleelever og eldre ungdom - som er kommet på plass etter ønske fra ungdom i bygda.

Vi har felles (gratis) mat kl. 15.00. Ansvarlig stab for Vågsbygd Lounge er miljøarbeider Sveinung Sødal. Du kan lese et intervju med han her.I tillegg er det flere frivillige voksne og ungdom som bidrar til at Lounge er et godt sted å være.

Disse spillene har vi foreløpig i gaming-rommet:
Overwatch 2
Fortnite
Fifa
Rocket league
Fall guys
- og vi jobber med å få på plass flere.
Det er lagt inn ny nettlinje i kjelleren med 400 Mb, så det skal gå kjapt nok.

Voksennærvær
Minst en voksen er alltid til stede i gamingrommet - med rollen som Loungemaster - hen hjelper ungdommene med bruker, tilgang og det tekniske, eller spiller sammen med dem.

Aldersgrenser og sikkerhet
Ungdommene får kun spille spill de er gamle nok til å spille - og loungemasteren styrer spilletid og aldersgrenser for alle som spiller.

Spillingen er tillitsbasert. Det ikke mulighet for å komme på nett på maskinene, brukerne får kun tilgang til de angitte spillene.

Loungemaster har oversikt over hvem som spiller hva og hvor lenge. Ungdom skal ikke bli eksponert for at noen som spiller spill med høyere aldersgrense.

Mer som skjer
Etter hvert vil vi arrangere egne spill-kvelder for andre grupper enn ungdomsskoleelever (voksenkveld, jentekveld, fifa-kveld etc.),  temakvelder på loungedager og mye annet gøy. Meld gjerne inn ønsker.

Vil du være med som frivillig?
Vi trenger flere frivillige voksne, som kan være til stede for ungdommen, snakke med dem og hjelpe til i kiosken.
Ta kontakt med Sveinung på sveinung.sodal@kristiansand.kommune.no eller 48867427 hvis du har mulighet til å være med en ettermiddag innimellom.

Lurer du på noe mer enn vi har fått med her? Send inn spørsmål til Sveinung.

Del