Gåten om korsetKonsert med Garness

18. mars 19.30 får vi besøk av Garness med band

14 nye sanger som drar oss nærmere påskens grensesprengende budskap – og gåten om korset! 

Bestill billetter på ticketco.no

Konsertserien er et samarbeidsprosjekt mellom duoen Garness, forfatter Jostein Ørum og Stefanusalliansen. Sammen har de skapt et sterkt og gripende verk som utvilsomt vil berøre mange og leve lenge. Ørum har sagt at «Gåten om korset» har tre perspektiver: For det første er de fortellinger om personer som møtte Jesus i hans siste uke. For det andre har de i seg et ekko fra den lidende kirke og de som betaler en pris for å tro på Gud. For det tredje rommer de vår tro og vårt liv i dag. Disse perspektivene er vevet sammen i en troverdig helhet i Garness’ musikk og Ørums tekster.

Responsen på premiereturneen i 2019 var overveldende. Nå gleder Garness seg stort til å legge ut på ny turné før påsken 2023! Med seg har Garness musikerne Torjus Vierli på tangenter, bass og vokal og Torjus Gisnås Nevland på trommer og vokal. 

Tarjei Gilje i avisen Dagen skrev blant annet dette etter en av konsertene i 2019:

Jeg har hørt Garness opptre en del ganger før, men tror aldri jeg har hørt dem bedre enn i Skjold kirke denne uken. Det var mer nerve, mer trøkk og mer dybde. I stedet for å gå rett til jubelen, dvelte mesteparten av konserten ved den smerten og usikkerheten som preger mesteparten av påskehøytiden. I relasjon til Stefanusalliansens arbeid for og blant forfulgte kristne, passet dette som hånd i hanske.

Del