I Guds frie natur:  Terjevann rundt

I menighetsbladets turspalte tar vi leserne med på korte og lengre turer i nærområdet. Turen i dag går rundt Terjevann, som ligger der den tidligere kommunegrensen mellom Søgne og Kristiansand lå.

Turorientering er en fin aktivitet som fungerer fint for både små og store. I år har en del av postene i Kristiansand Orienteringsklubbs «Skautrimmen» ligget i Holskogen, området sør i det vi med litt romslighet kan kalle Stor-Vågsbygdskauen.  

Familievennlig 
Vi er fem på tur, to voksne og tre barn. De største barna går turen på egne bein, mens minsten får muligheten til – og innimellom pålegg om – å sitte i bæremeis.  

Første delen går vi på vei innover fra parkeringsplassen i Tjuvika, forbi Tjuviktjønna, og følger bekken som renner ut fra Terjevann. Før vi kommer helt fram til vannet, tar vi til høyre over bekken og inn på en tømmervei som fører oss opp mot Vennemyrtjønnane. Dermed er vi i gang med sanking av postkoder til registreringskortet.  

Det er en nydelig høstdag. Skogen har ikke helt startet omkledningen ennå dette året, selv om vi er godt ut i september. Det meste av lauvet sitter ennå grønt på trærne, men gresset har antatt en gylden farge overalt rundt oss, og røsslyngen – Norges nasjonalblomst – blomstrer fortsatt, lilla og vakker i kontrast på bergknattene. 

Vi tar av fra skogsveien, og fortsetter på en smalere sti som fører oss mellom to topper, finner den andre posten for dagen, og fortsetter på skrå ned mot Terjevann på nordøst siden. Stien er ganske fin, men litt våt enkelte stykker helt nede ved vannet.  

På besøk hos legofamilie 
Vi tar en god rast med medbrakt niste nede på svaberget helt i nordenden av Terjevann. Der lekes det med pinner og vannliljeblader, det klatres i trær og på steiner, vi finner en Geocache som har ligget en god stund uten besøk – og vi voksne nyter utsikten utover et vann nesten uten krusninger.  

Vi fortsetter turen til neste post som ligger ved Skogen og deretter opp til en topp med et fint og veldig dødt tre som nå er flott både til å klatre i – og til å gjemme noe i… Her passer det fint med litt snacks og kakao for å holde motivasjonen på topp når vi nå skal starte på turen tilbake mot bilen.  

Vi skal ta flere poster på veien, så nå legges ruta langs en skogsvei som går nord for Talbuvannet, nesten ned til Øygarden, før vi «busher» oss over en kolle for å få med oss de to siste postene for dagen. På veien finner vi også en artig Geocache, som ligger nesten helt ved stien. Barna bytter på å være den som går først inn mot postene, se dem først og lese postkodene, slik at alle kan komme hjem med mestringsfølelse. Dessuten er det veldig greit med friske, unge øyne til å lese koden, når enkelte voksne (les; undertegnede) ikke har tatt med seg brillene.  

Vi plukker med oss totalt åtte Skautrimposter og finner tre Geocacher på turen, før det blir på tide å komme seg hjem til middag og andre aktiviteter.  

Takk for turen! 

Faktaboks: 
Turen går fra Tjuvika og mot klokka rundt Terjevann.  
Det er 4-5 parkeringsplasser utenfor bommen i Tjuvika, i gamle Søgne kommune, langs fylkesvei 456. 
Turen slik vi gikk den er ca. 5,5 km – 3 timer rolig gange, i tillegg til lunsj og andre pauser. 
Med barn er det en grei dagstur, på gode stier. Delvis ganske vått der det er myr, så bruk godt fottøy. 
Kan fint gås alene, med venner, med barn i bæremeis eller på egne bein. 

Del